Lediga tjänster nov 2021

Vi stärker vårt lag!

Energiforsk söker just nu tre nya kollegor som kan utveckla, leda och kommunicera forsknings- och utvecklingsprojekt för ett hållbart energisystem. Vi letar efter dig som förstår energisystemets förutsättningar och utmaningar, och som liksom vi tror att forskning och utveckling kan driva på utvecklingen.

Om dig

Du är ambitiös, orädd och gillar att utveckla, marknadsföra, leda och kommunicera komplicerade projekt. Du tycker om att arbeta självständigt och att ta egna initiativ.

Du har sannolikt erfarenhet från energisektorn, från konsultvärlden eller från branscher som använder energi, som transport-, industri- och fastighetssektorn. De flesta av oss som arbetar på Energiforsk har en bakgrund från energisektorn eller har arbetat som konsulter, och vi ser gärna att vi breddar den samlade kompetensen i vårt lag.

Eftersom vi är en helt projektdriven organisation är det viktigt att du vill arbeta med olika typer av uppdrag och fokusområden.

Om oss

Energiforsks affärsidé är att se till att de duktigaste forskarna arbetar med de viktigaste frågorna för att accelerera omställningen till ett mer hållbart energisystem.

Konkret innebär det att vi identifierar kritiska frågor för våra uppdragsgivare, formulerar projekt kring forskningsfrågor och mobiliserar ekonomiska resurser för att genomföra projekt. Vi leder och driver projekten, men en betydande del av det analytiska arbetet görs av externa forskare och analytiker som Energiforsk anlitar.

De flesta av våra projekt har flera olika uppdragsgivare, oftast energi- och industriföretag, men vi samarbetar också med myndigheter och andra forskningsfinansiärer. Annorlunda uttryckt är Energiforsk ett konsultbolag där tjänsten vi säljer är att utveckla, leda och kommunicera forskningsprojekt. Vi omsätter cirka 120 Mkr om året och är 17 anställda. Vårt kontor ligger centralt Stockholm.

Vi söker nu två personer med kompletterande kompetens och erfarenheter. Varje tjänst har ett huvudfokus men du kommer precis som alla på Energiforsk också att arbeta inom fler områden.

Projektledare vattenkraft, läs mer här

Projektledare kraftvärme och energisystem, läs mer här

Kom och jobba med oss!