Den här konferensen är avslutad
10 - 11 oktober, Energiforsk

Introduktionskurs i RDS-Hydro Power

Energiforsk arrangerar en kurs för dig som ska jobba med referenssystemet RDS-Hydro Power. Vi får allt fler sensorer och annan instrumentering i våra vattenkraftsanläggningar. Det leder till fler signaler att hålla reda på, och vikten av att arbeta strukturerat med dessa ökar.

RDS-Hydro Power är vattenkraftens implementering av standarden ISO/IEC 81346. Det är viktigt att hela branschen går över till att använda den här standarden, så att vi får ett enhetligt arbetssätt inom vattenkraftbranschen.

På kursens första dag får du information om RDS-Hydro Power, hur standarden fungerar och en presentation av riktiga case. Du får också övningsuppgifter. Dag 2 består av en workshop där du kan presentera ditt företags arbete med standarden och  få förslag på lösningar och nyttiga tips från kursledaren.

Under dag ett får du bland annat kunskap om
• IEC/ISO 81346 standardserien, modelleringsprinciper och referensstruktur
• Signalmodellering
• och du får ta del av konkreta exempel och övningsuppgifter

Två argument för att gå kursen
– IEC 81346-standarden är på väg in i vattenkraftbranschen, så det är bra att vara förberedd
– Standarden är nyckeln och en förutsättning för en digitalisering av branschen

Kursledare är Erik Jaqcues Wiborg som är maskiningenjör på Statkraft och har hållit flera kurser i standarden RDS Hydro Power i Norge.

Är det fler företag och personer som önskar delta kommer vi att upprepa kursen. Hör av dig till Marie Kofod Hansen om du är intresserad.