Den här konferensen är avslutad
5 - 6 december, Stockholm

Vätgaskonferensen 2023

När, var och hur ska vi använda vätgas i Sverige? Vätgaskonferensen 2023 äger rum i Stockholm 5–6 december.

Nedan är filmen som visades från Regeringskansliet forsknings- och innovationskontor runt om i världen, som visades på konferensen.

5–6 december arrangeras Vätgaskonferensen 2023 av Energiforsk, Luleå tekniska universitet CH2ESS, Rise, Vätgas Sverige, Energigas Sverige och Energiföretagen. Konferensens mål är att genom presentationer, workshops och nätverkande öka kunskapen om vätgasens roll i energi- och klimatomställningen.

Se konferensens program via menyn ovan. 

Den 5 december arrangeras också en trerätters middag på kvällen. 

Tillsammans med Katarina Graffman, antropolog, kommer vi under middagen att engagera oss i rekryterings- och kompetensförsörjningsfrågor med fokus på de yngre generationerna. Katarina Graffman har tjugo års erfarenhet av att studera unga ur ett beteendeperspektiv och hon har även erfarenhet från det Vinnovafinansierade forskningsprojektet Kompet– Kompetensförsörjning till metallindustrin. Läs mer om Katarina Graffman här.

Vätgas Sverige kommer även att dela ut The Swedish Hydrogen Award under kvällen. Priset delas ut årligen för att uppmärksamma en person eller grupp som har haft en stor betydelse och inverkan på vätgasbranschen. Vinnaren utses av teamet på Vätgas Sverige och syftet med priset är att visa på de många positiva initiativ som görs i vätgasbranschen.

Dessutom utlovar vi en annan magisk överraskning på kvällen – varmt välkomna!

Prenumerera på nyhetsbrevet från programmet Vätgasens roll i energi- och klimatomställningen för att inte missa någon viktig information om konferensen.