23 augusti, Teams

Samverkansbaserad forskning och innovation för transportsystemets energi- och klimatomställning

Välkommen till en digital informationsträff och workshop där du som arbetar med transportsektorns omställning får möjlighet att påverka branschens utveckling.

Under 2025 ska Energiforsk starta ett nytt forskningsprogram som ska främja transportsektorns hållbara omställning. Programmet ska agera plattform för transport- och energibranschen att mötas på för att förstå varandras förutsättningar och begränsningar.

Målet är att forskningen ska resultera i underlag för beslutsfattare och investerare, samt nya eller uppdaterade regelverk, lagar och incitament som behövs för transportsektorns omställning. 

Den 23 augusti kommer några av personerna bakom satsningen berätta om sina roller och visioner för programmet. Lyssna på Mattias Goldmann från 2030-sekretariatet, samt Klas Hedvall och Sebnem Yilmaz Balaman från Chalmers industriteknik. Webbinariet leds av Åsa Elmqvist på Energiforsk. 

Varmt välkommen att intresseanmäla dig du som jobbar inom näringslivet och som vill vara med och påverka vilka frågeställningar och perspektiv som behöver prioriteras inom programmet och inom transportsektorns omställning.

 

 

Pris och anmälan

Tid

23 augusti, 09:00–10:30.

Plats

Digitalt, Teams.

Kostnad 

Kostnadsfritt.

Målgrupp

Du som jobbar inom näringslivet och som är intresserad av att finansiera forskningen som kommer bedrivas inom programmet. 

Anmälan 

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse att delta nedan. En intresseanmälan garanterar inte din plats. Du kommer få besked om detta senast 20 augusti. 

Anmäl dig här

Konferenser