Den här konferensen är avslutad
31 maj, Webbinarium

Digitalisering inom fjärrvärmesektorn

I det här webbinariet, anordnat av Energiforsks värmekluster, presenterar utvecklingsbolag, energibolag och akademiker olika sätt att utnyttja digitalisering och AI för framtiden inom fjärrvärmebranschen.

Digitaliseringen av vårt samhälle är på stark frammarsch och fjärrvärmesektorn är inget undantag. I det här webbinariet kommer vi att presentera fem olika exempel på hur digitaliseringen redan introducerats och hur den kan komma att utnyttjas i framtiden. 

Webbinariet kommer att belysa hur digitalisering öppnar upp för en mängd olika möjligheter för området. Exempelvis kan det leda till utveckling av dynamiska prismodeller och driftoptimering på systemnivå. Digitalisering kan också öppna upp för prosumenter och mycket annat som gynnar både energibolagen och konsumenten.

Under webbinariet belyser vi frågor från ett brett perspektiv, från hantering av själva distributionsnätet till fastigheten, där den gemensamma nämnaren är digitalisering. Vi kommer att få lyssna på presentationer från Stockholm Exergi, Danfoss, Ngenic, Utilifeed och Mälardalens universitet.

Efter presentationerna hålls en paneldiskussion där lyssnarna är välkomna att delta.