Den här konferensen är avslutad
24 januari, Teams

Värmeåtervinning och energieffektivisering

Etapp tre av Energiforsks Värmekluster inleds med frukostwebbinariet "Att skörda värme, bakgrund och exempel på forskning från KTH". Christophe Duwig kommer bland annat att prata om osynliga energiflöden och tekniska utmaningar på energimarknaden.

2022 präglades av stigande elpriser i Europa, globala spänningar kring olja och gas, och en allmänt orolig energimarknad. Situationen har ställt krav på, och öppnat upp för nya lösningar och innovationer. I den här föreläsningen kommer Christophe Duwig, professor vid institutionen för kemiteknik på KTH, att berätta om energi, värme och om sin forskning inom värmeåtervinning och energieffektivisering. Föreläsningen kommer att ge generella och specifika exempel på osynliga energiflöden och kopplingar till tekniska utmaningar som vi har idag och kommer att ha i framtiden. 

Om etapp tre av Värmeklustret

Nu börjar Etapp tre av Energiforsks Värmekluster som kommer att löpa fram till 2023-12-31. Ett medlemskap i Värmeklustret ger kostnadsfri* tillgång till alla aktiviteter inom programmet, som webbinarier och workshops. Ett medlemskap i Värmeklustret ger möjlighet att knyta nya kontakter med näringsliv, akademin och myndigheter, samt att ta del av den senaste forskningen och aktuella händelser i branschen.

Under föregående etapp anordnade Värmeklustret flertalet event, tematiska webbinarier/seminarier, workshops och frukostwebbinarier med över 800 deltagare från 190 olika organisationer. Vill du bli medlem eller veta mer om medlemskapet? Kontakta Julia Kuylenstierna eller Mikael Karlsson. Ytterligare information om medlemskap för Etapp tre kommer inom kort att publiceras på Värmeklustrets webbsida. Prenumera på vårt nyhetsbrev för att inte missa några viktiga uppdateringar. 

* Eventuella måltidskostnader kan behöva bekostas av deltagarna själva.