2018-06-26

De jobbar när vi är lediga

Nu, när många av oss har semester, har vi fyra duktiga sommarjobbare som ska hjälpa till att få fart på olika forskningssatsningar inom elnät, solel, vindkraft. Vi välkomnar Cristina Stoltz, Filip Kristersson, Carolina Holmberg och Alex Weibull till vårt lag under några veckor i sommar!

De fyra studenterna är alla i slutet av sin civilingenjörsutbildning, har välfyllda cv:n och stora framtidsambitioner som projektledare, analytiker och forskare. Vi önskar er lycka till och hoppas att ni ska trivas och få ut mycket av det ni kommer att jobba med under sommaren. 

Cristina Stoltz studerar fjärde året på civilingenjörsprogrammet energisystem på Uppsala universitet och SLU. Hon är mycket intresserad av analys- och forskningsarbete. Hon vill efter sina studier fortsätta en doktorsutbildning inom solel, vilket hon också ska arbeta med hos oss på Energiforsk.

Filip Kristersson läser sista året till civilingenjör inom industriell ekonomi med inriktning på energiteknik på Linköpings universitet. Filip har ett starkt hållbarhets- och teknikintresse som har vuxit fram under studietiden och valde därför att fokusera på energiteknik och är motiverad att använda alla sina nya kunskaper hor oss inom programmen Vindforsk och Elkraft.

Carolina Holmberg studerar sista året till civilingenjör inom ekosystemteknik med inriktning på energisystem på Lunds universitet. Carolina kommer i höst att skriva sitt examensarbete om effekterna av energieffektiviseringsdirektivet på RISE och ska hos oss arbeta med  frågor kring elektrifiering av transporter. 

Alex Weibull läser till civilingenjör inom energi, miljö och management på Linköpings universitet. Alex har en bred förståelse för systemanalyser och energisystem som har varit fokus i hans utbildning och har ett stort intresse för att samla fakta och lära sig mer, kanske som forskare i framtiden. Alex ska arbeta med el från nya anläggningar hos oss.

Trevlig sommar
önskar Energiforsks alla medarbetare

 

 

 

Nyheter