2024-03-12

Vad kan den svenska fjärrvärmebranschen lära sig av Tyskland?

Vad kan den svenska fjärrvärmebranschen lära sig av Tyskland? Det var titeln på ett webbinarium som Energiforsks Värmekluster anordnade den 12 mars. Presentatörer var två personer från tyska AGWF: Stefan Hay och Sebastian Grimm.

webbinariet fick vi från Sebastian höra om det nuvarande ramverket för fjärrvärmesektorn i Tyskland och i samband med detta diskutera pågående AGFW-forskningsprojekt.

Därefter tog Stefan Hay, projektledare med forskningsfokus på asset management and transformation of heating networks, vid och gav insikter i pågående nationella och internationella forskningsprojekt för att öka tillförlitligheten hos åldrande modeller för fjärrvärmeledningar.

Den tyska fjärrvärmeföreningen AGFW representerar cirka 700 företag inom sektorn och fastställer reglerna för fjärrvärme i Tyskland samtidigt som de bedriver forskning inom området.

Dessutom deltog Håkan Knutsson från Sweheat som kort berättade om deras internationella verksamhet.

Är du intresserad av kommande webbinarier från Värmeklustret? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inga inbjudningar. Vill du delta kostnadsfritt på alla webbinarier och övriga aktiviter inom klustret är du välkommen att bli medlem. Läs mer om medlemeskapet här, eller kontakta Mikael Karlsson direkt. 

Nyheter