2018-02-01

Sökes: projektledare energi och miljö

Energiforsks portfölj inom vattenkraft är bred och omfattande. Projekten resulterar i ny kunskap inom miljö, dammsäkerhet, hydrologi och betong. Den största satsningen är Svenskt vattenkraftcentrum, med visionen att vara en av världens ledande utbildnings- och forskningsmiljöer inom vattenkraft och dammar.

Vi vill stärka vårt lag med en projektledare. Till att börja med kommer du framför allt att arbeta med vattenkraft, men på sikt annan verksamhet som att:

  • Identifiera kritiska utvecklingsfrågor för Sveriges energisystem, med fokus på vattenkraft.
  • Tillsammans med energiföretag, externa forskare och konsulter arbeta fram förslag på nya forskningsprojekt och forskningsprogram.
  • Mobilisera de ekonomiska resurser som krävs för att genomföra forskningen. Det innebär tät dialog med till exempel de företag som ska använda resultaten från projekt, och ofta ansökningar till myndigheter som stöder forskning och innovation.
  • Ansvara för budget och att driva, beställa och följa upp forskningsprogram.

I rollen som projektledare får du ett brett kontaktnät som spänner från näringsliv, myndigheter, akademi och internationella kontakter. Arbetet är kreativt och självständigt, och består av mycket kommunikation, skrivande, analys och förmåga att kunna sälja in idéer.

Anställningsform

Tillsvidareanställning.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Du har en civilingenjörsexamen eller motsvarande med ett brett intresse för energi och miljö. Vi tror att du kanske är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet och förutsätter att du behärskar svenska i tal och skrift och även kan arbeta på engelska. För att lyckas behöver du dessutom vara initiativrik, bra på att skapa goda relationer och tycka om att leda olika processer.

Sök senast den 15 februari

Frågor om tjänsten besvaras av Sara Sandberg, områdesansvarig vattenkraft 08-677 27 28. Skicka ansökan, bestående av personligt brev och CV, senast den 15 februari 2018  till vår VD Markus Wråke. Urval sker löpande och tillträde är så snart som möjligt. Facklig företrädare är Bertil Wahlund, 08-677 27 52.

Energiforsk kärnverksamhet är att initiera, katalysera och koordinera forskning- och utvecklingsprojekt. Våra uppdragsgivare finns bland energiföretag och annan industri, myndigheter, branschorganisationer och konsulter. Vi är en kunskapsnod som ibland gör egna analyser, och framförallt hjälper vi våra uppdragsgivare att till lägsta möjliga kostnad få rätt frågor belysta av de skarpaste hjärnorna som finns att uppbringa. Vi finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nyheter