2020-04-17

Möten och seminarier i virustider

På Energiforsk följer vi experternas rekommendationer för social distansering. Därför hålls de flesta av våra möten och webbinarier via mötesfunktionen i Microsoft Teams.

När du får en inbjudan till ett möte eller någon annan form av arrangemang som vi anordnar får du också alltid en länk som leder till den virtuella mötesfunktionen i Microsoft Teams. 

Om din organisation inte använder Microsoft Teams 

Genom att klicka på länken öppnas en ny flik i din webbläsare och du ansluter direkt till mötet som gäst. Du kan ansluta både via din dator och via mobilen.

Du kan bli satt på kö eftersom arrangören behöver godkänna din begäran att ansluta till mötet. Stanna kvar och efter en kort väntan ansluts du till mötet utan problem.

Skulle av någon anledning den direkta möteslänken inte fungera så högerklicka på ”Anslut till Microsoft Teams-möte” och kopiera länken. Klistra därefter in den i ett nytt fönster eller flik i din webbläsare.

Teams är kompatibelt med webbläsarna Explorer 11, Microsoft Edge, RS2, Chrome och Firefox.

 

Om Microsoft Teams används i din organisation redan 

Ingår Teams i din organisations IT-miljö är du kanske redan bekant med hur applikationen fungerar. Om Teams är något som nyligen implementeras i din organisation följer här några enkla tips.

Genom att klicka på länken öppnas en ny flik i din webbläsare där du kan välja att ansluta via webbläsare eller Teams-appen.

 

 

Om du inte har laddat ner appen sedan tidigare kan du enkelt välja att ansluta via webben istället.

Har du laddat ner appen sedan tidigare rekommenderar vi att du använder den för bästa användarupplevelse.

Har du möjlighet kan det därför vara en god idé att ladda ner appen i förväg för att göra uppstarten av mötet så smidigt och enkelt som möjligt. 

För mer information om Microsoft Teams kan du besöka Office support.

Tänk på mikrofonen

Som vanligt när du deltar i virtuella möten eller webbinarier, tänk på att stänga av din mikrofon när du inte har ordet. Detta gör att ljudkvaliteten blir bättre för alla deltagare.

Nyheter