2019-09-13

Projektledare fossilfria transporter

Vi söker dig som vill jobba med en av vår tids största utmaningar – en fossilfri transportsektor. Är du effektiv och drivande i att hitta lösningar genom att samverka och sprida ny kunskap så är du kanske den vi letar efter!

Hos oss arbetar du självständigt och kommer själv att vara aktiv i att göra analyser. Det är viktigt att du kan samarbeta med externa organisationer och analytiker, att du har koll på trender i omvärlden och att du kan ge förslag på nya aktuella forskningsfrågor till våra uppdragsgivare.

Arbetet handlar också om kontakter med branschföretag och myndigheter, att arrangera kunskapsseminarier och att ta fram förslag till nya projekt. Du är ett viktigt bollplank åt våra forskare inom området elektrifiering för att säkerställa en hög kvalitet i projekten. 

Till att börja med kommer fokus i arbetet vara att höja kunskapen om elektrifiering av transportsektorn och hur det inverkar på elnäten. Transportsektorn är på väg att ställas om, vilket innebär nya utmaningar för elnätsföretagen. Det handlar om att svara på frågorna: Vilka möjligheter finns, vilka utmaningar måste hanteras och vad kan ett elnätsföretag uppnå genom att samverka? Därefter finns det andra spännande forskningsområden med koppling till energi att jobba med. 

Din profil

Vi tror inte att du kommer diket från en högskoleutbildning, kanske har du några års erfarenhet. Och för att lyckas behöver du vara strukturerad, utåtriktad och intresserad av att kommunicera både muntligt och i skrift. Eftersom du kommer att ha många kontakter är samverkan och konstruktiva lösningar viktiga framgångsfaktorer. Hos oss kan du räkna med att utvecklas och få många givande möten i energivärlden. 

Vi hoppas att du har

  • Civilingenjörsutbildning eller motsvarande gärna inom energi, elnät, elektronik eller liknande
  • Erfarenhet och kunskap om att leda workshops och seminarier
  • Erfarenhet av verksamheter för elfordon och elnät är givetvis extra meriterande

Hör av dig och ansök!

Vill du veta mer så kontakta vår vd Markus Wråke 08-677 27 49 eller Susanne Stjernfeldt som också gärna tar emot din ansökan. Urvalet görs löpande. 

Energiforsk initierar och driver energiforskning genom samarbete och dialog mellan näringsliv, myndigheter och akademi. Målet är att ta fram kunskap som skapar värde för näringslivet och samhället i stort. Energiforsks roll är att hitta de kritiska frågorna där våra uppdragsgivare behöver ny kunskap, och att se till att de skarpaste hjärnorna löser dem.Vi är en kombination av tankesmedja och forskningsmäklare, och hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi strävar efter att vara det naturliga navet i energiforskningen – en opartisk aktör till nytta för framtidens energisystem.

 

Nyheter