2021-02-26

Projektledare vattenkraft sökes

Energiforsk söker en ny medarbetare som kan driva vår forskning och utveckling inom vattenkraft med särskilt fokus på miljöfrågor. Du ska ha en tydlig förståelse för vattenkraftens förutsättningar och aktuella utmaningar. Vi värderar också ett brett intresse och kunskap om energiområdet i övrigt, som kan öppna för samarbeten med kollegor inom andra energislag.

Du initierar och driver forskningsprojekt och program för att ta fram ny kunskap och metoder som svarar mot de behov och utmaningar som har identifierats tillsammans med energibolag och andra uppdragsgivare. Det handlar också om att följa upp befintlig verksamhet och i samråd med uppdragsgivarna utvärdera och genomföra förändringar.

Spindeln i nätet

Som projektledare är din uppgift att förstå behoven, kunna diskutera olika intressenters önskemål, beställa och sätta igång nya projekt, samordna, driva och kommunicera för att nå bästa möjliga resultat. Du måste ha en god organisatorisk förmåga eftersom arbetet också består av att leda sammanträden, skriva protokoll, upprätta avtal och ansvara för ekonomi, fakturering och dokumentation. Du kommer också att arrangera och leda workshops, webbinarier och konferenser.

Även om vi är fler som arbetar tillsammans inom vattenkraftområdet, är arbetet mycket självständigt och du behöver själv förstå vad som ska göras, prioritera bland uppgifter och ta egna initiativ. Det finns givetvis alltid möjlighet att ta hjälp av kollegor för att komma vidare med svåra situationer och vi har regelbundna avstämningar inom vattenkraftområdet där vi diskuterar verksamheten.

Formella krav

För att klara arbetet krävs en högre utbildning inom energi eller miljö. Du måste också kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Kompetens och erfarenhet

  • God kännedom om svensk vattenkraft och om vattenkraftens roll i energisystemet
  • Erfarenhet av tidigare anställning på kraftbolag värderar vi högt
  • Insyn i och kunskap om de pågående processerna kring den nationella planen och vattenkraftens kommande omprövningar
  • Intresse för och kunskap om de miljöfrågor som rör vattenkraftområdet
  • Mycket god kommunikativ och organisatorisk förmåga
  • Förmåga att arbeta självständigt och att ta egna initiativ

Start: Så snart som möjligt
Plats: Vårt kontor ligger centralt i Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Kontakt: Emma Hagner tel 08-677 27 53
Facklig företrädare: Lennart Kjellman 
Ansökan: Skicka gärna din ansökan omgående, vi gör urval löpande. Maila personligt brev och CV till 
Emma Hagner  

Välkommen med din ansökan!

 

Nyheter