2023-12-15

Ny uppsatstävling för masterstudenter i ekonomi

Bo Diczfalusy, ordförande i Svenska Energiekonomiska Föreningen, och Markus Wråke, vd för Energiforsk.

Svenska Energiekonomiska Föreningen och Energiforsk utlyser en uppsatstävling för masterstudenter i ekonomi. I september koras vinnaren, som lyfter en segercheck på 15 000 kronor.

– Sambanden mellan energi och samhällsekonomi blir allt viktigare för en effektiv energiomställning. Vi hoppas att den här tävlingen ska bidra både till att lyfta vikten av mer energiekonomisk forskning och locka fler studenter att fokusera på energiekonomi i sitt yrkesliv, säger Bo Diczfalusy, ordförande i Svenska Energiekonomiska Föreningen, SEEF.

Tävlingen kommer vara årlig och anordnas av SEEF i samarbete med Energiforsk. Prisutdelning sker i september 2024.

– Om Sverige ska klara energiomställningen krävs fler perspektiv än enbart tekniska. Exempelvis behövs mer kunskap om hur risker i stora investeringar kan minskas och hur olika energimarknader bör designas. För att Sverige ska få ett robust och hållbart energisystem rekommenderar vi därför starkt mer samhällsekonomi i energiforskningen, säger Markus Wråke, vd för Energiforsk.

Den vinnande uppsatsen ska vara genomförd under perioden 1 juli 2023 till 30 juni 2024 och bidra till ökad förståelse av frågor som behandlar sambandet mellan energi och samhällsekonomi.

Mer information om tävlingen finns på SEEF:s webbplats här.

Nyheter