2018-02-21

Webbinarium 15/3 om lönsamheten av miljöåtgärder i vattendrag

Den 15 mars bjuder Anthesis Enveco in till ett kostnadsfritt webbinarium om ett nytt verktyg för att räkna på den finansiella och samhällsekonomiska lönsamheten av att göra miljöförbättrande åtgärder i vattendrag. Verktyget är ett resultat av ett projekt i forskningsprogrammet Kraft och liv i vatten.

Webbinariet vänder sig till alla som arbetar med vattenmiljöfrågor på energiföretag, myndigheter och ideella organisationer, och som har intresse för ekonomiska analyser. Du deltar med din egen dator via en Skype-länk. Presentationen tar ca 20 minuter. Därefter finns det cirka 10 minuter för frågor.

Verktyget gör att det går att undersöka nyttor och kostnader av att bygga fiskvägar eller förbättra livsmiljöerna för fisk och andra organismer i vattendrag. På webbinariet visar vi hur Du som missade förra höstens utbildningstillfällen får här veta hur verktyget är upplagt och dess olika funktioner. Du som har gått utbildningen får en chans att friska upp minnet och få svar på frågor. Verktyget är Excel-baserat och kan laddas ned från en sida inom Kraft och liv i vatten.

Anmälan
Henrik Nordzell som är analytiker, och Tore Söderqvist som är forskningschef på Anthesis Enveco leder webbinariet. Du anmäler dig genom ett mejl till Henrik Nordzell senast den 14 mars.

Nyheter