2023-09-19

Hundratals intresserade av SVC:s nya webbinariesatsning

Att det finns ett stort intresse för forskning och utveckling av teknik, system och metoder för vattenkraft och dammar syns tydligt i antalet deltagare på SVC:s nya serie med lunchwebbinarium. Det senaste webbinariet lockade över 100 deltagare ”Jätteroligt att resultaten sprids inom branschen”.

I april drog den nya webbinariesatsningen inom kompetenscentrumet SVC i gång. Syftet är att forskningsresultat ska presenteras kortfattat av projektledare eller utförare inom centret, och ska sedan diskuteras med hjälp av en representant från industrin eller akademin som sätter projektens resultat i en praktisk kontext.

– Det är en utmaning att sprida forskningsresultat så att de kommer till nytta för branschen och därför är det jätteroligt att så många dyker upp på webbinarierna, säger Emma Hagner som är biträdande föreståndare för centret och områdesansvarig för vattenkraft på Energiforsk.

Serien inleddes den 28 april med Kim Berglund från Luleå tekniska universitet och Jan Ukonsaari från Vattenfall som pratade om lagermaterial i vattenkraftapplikationer.

Efter sommaruppehållet, den 25 augusti, gästade Urban Lundin från Uppsala universitet och Per Norrlund från Vattenfall. De diskuterade förbättrad frekvensstabilitet och stärkt konkurrenskraft för vattenkraften.

Båda webbinarierna går att se i efterhand här. Alla kommande webbinarier kommer också att spelas in och publiceras på samma sida.

Lunchwebbinarierna kommer att pågå året ut, den sista fredagen varje månad.

Nästa webbinarium är den 29 september och då är det Fredrik Johansson från Kungliga tekniska högskolan, Johan Lagerlund från Vattenfall och Sven Knutsson från Luleå Tekniska universitet som står för forskningsresultaten, medan Peter Viklander från Luleå Tekniska universitet står för frågorna och diskussionen på slutet. Läs mer om det webbinariet här.

– Ladda ned vår kalenderbokning så missar du inget lunchwebbinarium. Vi kommer att använda oss av samma Teamslänk i alla webbinarier så att det ska vara lätt för folk att hoppa in i mötet, säger Emma Hagner.

 

Nyheter