2018-04-20

Stolt över ny rekrytering

–Vi är mycket nöjda och stolta över att ha rekryterat Hassan Ahmad som ekonomiansvarig till företaget, säger Energiforsks vd Markus Wråke.

Hassan har många års erfarenhet av ekonomistyrning och redovisning och har under de senaste 25 åren arbetat som Finance controller på olika flygbolag runt om i världen, senast i Syrien. Struktur och organisation är hans stora intresse och det första målet är att hitta de bästa rutinerna för att genomföra olika arbetsuppgifter på Energiforsk.

– Jag avslutade nyss en praktik på Nova Airlines AB som jag fått via Korta vägen. Jag genomförde en uppskattad förändring där som ledde till en mer strukturerad arbetsplats. Det jag gjorde var att gå igenom rutiner för budgetgenomgång och att ta fram nya processer för kostnadskontroll, säger Hassan.

Energiforsk har hittills anlitat externa konsulter för ekonomi och redovisning som under en övergångsperiod kommer att vara kvar parallellt för att överlämningen ska gå smidigt.

–Jag är stolt över att få in en så erfaren och kunnig person i företaget. Vi kommer alla att få ett jättebra stöd i utvecklingen av vår verksamhet och i det praktiska arbetet. Hassan har dessutom med sig perspektiv och erfarenheter bortom de rent ekonomiska som jag verkligen uppskattar, säger Markus Wråke.

Vad har du får förväntningar på ditt nya jobb här på Energiforsk?
– Det ska bli spännande att se hur jag kan bidra som ekonomiansvarig. Jag är van vid att jobba med liknande ekonomisystem och kanske finns det en del rutiner som kan utvecklas, säger Hassan.

Är det något mer du vill berätta?
– Jag är tacksam mot den det svenska samhället som har hjälpt mig att börja om här. Trots de svårigheter som jag och min familj har gått igenom under de senaste åren, har jag valt att vara optimistisk! Nu har jag tagit ett nytt och viktigt steg i mitt nya liv, och det är det här jobbet!

 

 

 

 

Nyheter