2021-11-22

Podcasts x2 om vägen till ett koldioxidfritt samhälle

Förutom att poddarna CCS Panelen och EnergiStrategiPodden fokuserar på våra viktigaste klimatutmaningar och strategier inom energibranschen, har de även intervjuat vår vd Markus Wråke. Ämnen som diskuterades var bland annat resultaten från studien Nordic Clean Energy Scenarios och hur vi kan nå ett koldioxidfritt samhälle i Norden 2030.

Lyssna gärna för att få koll på vilka förändringar som behövs för att vi ska nå våra klimatmål. Du hittar poddarna där poddar finns eller på respektive länk nedan.

CCS Panelen, avsnitt 16: Nordens väg framåt i klimatomställningen

Markus Wråke, vd på Energiforsk, berättar om den studie inom nordisk energiforskning som han har lett på uppdrag av The Nordic Council of Ministers and The Nordic Council. Fyra omställnings- och energiscenarier för Norden till år 2030 pekar ut vägen framåt och vad som behöver prioriteras. I rapporten lyfts också behovet av ändrade beteenden och Markus och programledare Sara Davidsson diskuterar hur man kan inspirera till ändrade beteenden utan att det blir en känsla av förlust eller att försaka.

Avsnittet finns här (länk till avsnittet på CCS Panelens webb)

EnergiStrategiPodden, avsnitt #69: Markus Wråke, Energiforsk

Markus Wråke är vd på Energiforsk och huvudperson i veckans avsnitt av EnergiStrategiPodden. Energiforsk driver forskning inom alla områden inom energisektorn. I dagens avsnitt går vi bland annat igenom rapporten Nordic Clean Energy Scenarios. I samarbete med våra nordiska grannländer har man tittat på hur ett koldioxidfritt samhälle kan utvecklas, vilka vägar vi kan välja och vilken påverkan det får på samhället. Häng med!

Avsnittet finns här (länk till avsnittet på Soundcloud)

Nyheter