2021-03-31

Ny SVC-doktorand i Luleå

Det här är Jelle Kranenbarg som är ny doktorand på Luleå tekniska universitet inom området flödesmekanik och vattenkraft. Projektet han jobbar i ingår i Svenskt vattenkraftcentrum och heter Instabilities at deep part load and speed no load conditions in axial turbines.

–I projektet, som leds av Michel Cervantes, kommer jag att analysera en prototyp av Porjus U9 och genomföra numeriska simuleringar för att i detalj förstå de flödesförändringar som uppstår, säger Jelle Kranenbarg och fortsätter:

–Jag kommer också att föreslå alternativa mätningar och metoder och just nu håller jag på att bekanta mig med flöden under olika typer av drift och med de verktyg som används i projektet.

Jelle Kranenbarg är 24 år, har studerat energiteknik på Luleå tekniska universitet och tog sin masterexamen i maj förra året. Han är från Nederländerna, flyttade till Härnösand med sina föräldrar och syster 2009 och bor nu i Luleå med sin flickvän. På sin fritid är han gärna i naturen där han tycker om att vandra, fiska, åka skridskor och skidor.

–Jag tävlade i simning i många år och coachar nu själv simmare, men jag gillar också att se på ishockey, speciellt Luleå Hockey, fotboll och formel 1, säger Jelle Kranenbarg.  

Läs mer om projektet Instabilities at deep part load and speed no load conditions in axial turbines

 

Nyheter