2015-12-11

Energiforsk söker vd

Vi söker nu en affärsinriktad, kommunikativ och resultatfokuserad VD med kunskap eller erfarenhet från energibranschen- eller energiforskning. Som VD har du det yttersta ansvaret för att Energiforsks verksamhet drivs i en riktning som skapar förutsättningar för att bolaget kan inta positionen som nod inom svensk energiforskning.

I samarbete med den övriga organisationen arbetar du aktivt för att förstärka och utveckla Energiforsks verksamhet, öka synligheten på marknaden, tydliggöra och utveckla företagets tjänsteerbjudanden och driva den kommersiella verksamheten framåt.

Som VD är du direkt underställd vår styrelse, med ansvar för intern verksamhetsutveckling och med personalansvar för samtliga medarbetare inom specialist- och företagsgemensamma funktioner. Du kommer att få en central roll i att bygga och utveckla den interna verksamheten och att samordna, effektivisera, utveckla och paketera tjänsteerbjudanden som skapar värde för våra kunder, intressenter och uppdragsgivare.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen är du en tydlig, kommunikativ och affärsdriven chef med erfarenhet av att bygga och utveckla affärsverksamhet eller forskningsfinansiering inom energibranschen. Du har ett kommersiellt tankesätt och en förmåga att skapa visioner, engagemang och att omsätta planer i handling och aktivitet.

Du är också en affärsinriktad relationsbyggare som drivs av att bygga verksamhet, utveckla affärer och människor för att skapa ökad kundnytta och värde inom energiforskningen.

Mer om tjänsten

Vi samarbetar med Proximo Rekrytering i den här rekryteringen. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Jan Moström på 070-146 18 95 för mer information. Intervjuer sker löpande, men vi ser fram mot att få din ansökan med CV och ett personligt brev via www.proximo.se  senast den 12 januari 2016. Varmt välkommen med ansökan!

Nyheter