2021-02-24

Kommunikatör med intresse för energi och miljö

Vi tar in nya forskningsuppdrag och behöver därför komplettera Energiforsks kommunikationsfunktion med en driven kommunikatör. Du kommer att ingå i ett marknads- och kommunikationsteam med ansvar för vår utåtriktade kommunikation och resultatspridning.

Nu söker vi en kommunikatör som ska driva utvecklingen av Energiforsks kommunikationsverksamhet och som också behärskar det operativa arbetet som kommunikatör. Arbetet består av strategiskt och praktiskt kommunikationsstöd till vår organisation, som levererar fakta och ny kunskap till beslutsfattare i näringsliv och myndigheter. Det handlar om att samordna och stödja vårt innehållsmässiga och redaktionella kommunikationsarbete, att ansvara för planer och riktlinjer för kommunikation och resultatspridning och se till att organisationen följer dem.

Formella krav

Du har en högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande och har jobbat som kommunikatör i några år. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och hanterar de program och webbredskap som normalt används inom kommunikation och marknadsföring.

Personliga egenskaper

Du är ett viktigt stöd till vår kärnverksamhet och agerar i ett helhetsperspektiv. Du är strategisk och strukturerad i ditt arbete och har förmåga att prioritera och delegera. Du skapar goda relationer såväl internt, i samarbete med övriga kommunikatörer och andra medarbetare, som externt. Det är en fördel om du har erfarenhet av forskning och vetenskap och är nyfiken på energi- och miljöfrågor eftersom det är det vi jobbar med! 

Nyheter